Korg M3-73 XP - hudobná pracovná stanica / sampler 73 kláves
Korg M3-73 XP - hudobná pracovná stanica / sampler 73 kláves

Korg M3-73 XP - hudobná pracovná stanica / sampler 73 kláves

korg-M3-73XP
Objednatelne
2 699,00 €
S DPH
M3 XPanded

visa
 

M3 XPanded

Hudobná pracovná stanica / sampler 73 kláves.

M3 MUSIC WORKSTATION / Sampler

M3 XPanded ponúka ohromujúcich 640MB PCM, umožňujúci neuveriteľný počet zvukových variácií. Rozšírený výkon sekvenceru a rozhranie robí z M3-ky futuristický nástroj pre tvorbu vašej hudby.

"Jeden obrie krok ..."

Týmto najrozsiahlejším upgrade v histórii Korg, M3 poskočila do čela rebríčka produktov svojej triedy. M3 XPanded Music Workstation / Sampler je teraz "špičkovým" keyboardem pre všetky akcie hranie, ako keyboard aj ako pracovná stanica. Tento nadupaný upgrade ponúka update ROM pamäte, tri PCM Expanzná tituly, z DAW prevzaté editačné nástroje, pokročilé KARMA implementácia, plus rozšírenie funkcionality TouchView a ďalších vlastností. Všetky nové M3-ky obsahujú sadu rozšírení XPanded a majitelia existujúcich M3 si môžu svoj nástroj tiež vybaviť touto sadou upgrade, a to zadarmo!

Zvuky na požiadanie, na dotyk prsta

Starostlivé skúšky 256MB internej ROM pamäte umožnili Korg skrášliť nástroj a pridať mu veľa nových zvukov - bez ubrali čokoľvek tým existujúcim. A ako vždy, obnovený tím programátorov Korg využil u M3 XPanded každý štipku technológie EDS (Enhanced Definition Synthesis), aby vytvoril programy, ktoré budú využívať nové dáta do krajnosti.

  • Pridali sme novú sadu elektrických pián oboch hlavných typov, samplovaných na štyroch úrovniach dynamiky, kvôli prirodzenému výrazu. Tieto programy tiež využívajú u M3 XPanded obvod zosilňovača REMS, s modelovaním efektov, kvôli obohateniu realistického zvuku a jeho autentického charakteru.
  • Na boardu je tiež robustný akustické piano - samplovanie v stereo na troch dynamických úrovniach; zahŕňa aj vrstvy s rezonanciou tlumítek - nahradí originálny piano u M3.
  • V Korg sa vždy snažíme akceptovať požiadavky a jedným z najčastejších požiadaviek na zvuk bolo - pridanie klasického stage piána KORG SG-1D. Toto vylepšené samplovanie piano spravidla skvele sedí do mixu a zostáva populárny v mnohých hudobných žánroch.
  • Klasické klávesové nástroje tiež obsahujú funky Clavinet. Tu sme autenticky pretvorili všetky kombinácie tab / pickup (AC, AD, BC, BD), samplovanie na viac dynamických úrovniach kvôli prirodzenému dojmu, ktorý zodpovedá dynamike vašej hry.
  • Flautové a sláčikové zvuky, prevzaté z mechanických, páskových klávesových nástrojov sú späť, aby pridali skutočné vintage vibrácie vašej hudbe.
  • V neposlednom rade bol populárny ešte jeden požiadavku - mono piano pre živé hranie cez mono systém, bez rušenia alebo straty zvuku.


 

Expanzná PCM knižnica, Disk 1-3.
Pôvodne plánované ako nezávislé, voliteľné doplnky M3, boli teraz všetky tri disky pridané do M3 XPanded úplne celé, a to zadarmo! Každý z nich obsahuje 128MB decentne samplovaných špičkových nástrojov, teda celkom 384MB bonus dát. M3 XPanded je vybavený dvoma diskami dát Brass & Woodwind (plechových a dychových nástrojov) a výnimočné, 128MB Grand Piano, ktoré je úplne vynikajúci

  • Brass & Woodwinds (EX-USB-PCM01/02): Sú prevzaté z rozsiahlej voliteľnej knižnice OASYS; tieto zvuky boli vytvorené s mimoriadnym výrazom, artikuláciou a prirodzene znejúce. V kombináciách ponúka 128 nových programov a 32 nových kombinácií, ideálnych pre široký rámec hudobné produkcie - od popu a posluchové muziky až po kompletný orchester. Všetky "ozdobné" prvky sólových nástrojov boli snímané tiež - trilky, falzety, ruchy, staccatové noty a ďalšie - všetko bolo pridané kvôli autenticite, zvlášť pri sólovom hraní. Každá rodina nástrojov zahŕňa dostatok variácií pre celý rozsah príbuzných nástrojov; flauty, altová flauty, piccolo; trúbka, Cornet, piccolová trubka; klarinet, bass-klarinet; ai
  • Concert Grand Piano (EX-USB-PCM03): Toto koncertné krídlo bolo samplovanie v štúdiu, s využitím tradičnej zostavy "minimum mikrofónov", aby zostal zachovaný prirodzený stereo dojem, snímané bolo v štyroch dynamických úrovniach, s ďalšími samply pre realistické, sympatetické rezonancie strún, zaisťujúce skutočne skvelý zvuk - dokonca aj pre hráčov, intenzívne využívajúce pedál. 128MB je vyhradené iba pre piano, takže sample sú dlhé a prirodzene znejúce. Šesť programov a šesť kombinácií tvorí dostatočný priestor pre prácu v ľubovoľnom hudobnom žánri a štýlu.

Do M3 môžete natiahnuť vždy len jeden expanznej disk. Inštaláciou rozšírenie pamäte EXB-M256 však umožníte zavedenie všetkých troch diskov súčasne a ešte zostane 64MB pre samplovanie. Tým získate celkom 640MB dát, pripravených pre hranie. Kombináciou s dátami programov v M3 Version 1.2 tak získava hráč okamžitý prístup k 1,216 programom a 416 kombináciám - a 32 programom vokodér!

DAW - prevzatá editácia zo sekvencera

M3 XPanded využíva TouchView displej až do krajnosti! Tri nové obrazovky boli pridané na stránku sekvenceru, ktoré umožňujú náhľad a manipuláciu s dátami na obrazovke, ako s grafickými prvkami. Mnohí užívatelia sa s týmto štýlom editácia stretli u DAW (Digital Audio Workstation) v počítači, v SW programoch a preferujú túto jednoduchosť grafického prostredia. Vidíte, že Korg skutočne načúva a reaguje na požiadavky!

  • Klavírovo klaviatúra na obrazovke Edit: "Piano Roll" sa nazýva podľa jednotlivých dát, ktorá sa javí ako obdĺžniky - podobne ako boli otvory u starých prehrávacích, pianových strojov. Na tejto obrazovke je možné prvky ako číslo noty, jej trvania, dynamika a i., ľubovoľne upraviť, vymazať alebo vytvoriť, intuitívnym "uchopením" a presunom.

  • Track View obrazovka: Je tiež nová, graficky zobrazuje všetky dáta v skupine stôp, takže máte prehľad o prebiehajúcej hudbe. Ako v predchádzajúcom príklade, aj tu môžete presúvať, kopírovať, vkladať a mazať takty operácií "uchopenie" a presunutie.

  • MIDI SysEx Editácia: Predtým sa všetky dáta System Exclusive (SysEx) zobrazovala len na editačný obrazovke udalostí, ako nedefinovaný a nepoddajný balík dát. U M3 XPanded, sa udalosti SysEx zobrazujú na obrazovke pod svojimi natívnymi (M3 Exclusive) menami parametrov, takže môžete jasne identifikovať každú z nich - žiaden skrytý dekodér nie je potreba! Umožňuje to editovať a voľne pracovať s týmito udalosťami, pričom dosiahnete mimoriadne presné editácie.

KARMA Version 2.2 štartuje.

Užívatelia M3 XPanded môžu teraz využívať lepšieho ovládania vlastností KARMATM. KARMA Version 2.2 pridáva nové a hudobne užitočné vlastnosti, ako je kvantizácia časovanie zmeny scén a spúšťanie modulov. Najprv môžete prepínať GE (Generated Effects) v reálnom čase pri hraní s KARMA, bez zreteľnej prechodov. Podpora pre User GE umožňuje natiahnuť nové Generované efekty do M3 XPanded a tí, ktorí si zakúpili KARMA M3 * softvér (Mac alebo Windows), môžu editovať a vytvárať svoje vlastné Generované efekty v počítači a uložiť ich do M3 XPanded. K dispozícii máte osem bánk po 128 GE pamätiach (1,024 celkom).

* Vyrobené v Karma-Lab ( www.karma-lab.com); iba v anglickej verzii

700 efektových Preset

každý efektový algoritmus v M3 XPanded je teraz vybavený vysoko kvalitnými presety, vytvorenými profesionálnymi zvukovými dizajnérmi a audio expertmi. Vďaka 700 efektovým presetům, priamo prístupným, M3 XPanded uľahčuje rýchlo sa dostať k pravému zvuku z ľubovoľného či zo všetkých efektov v bankách.

Tony bicích zvukov

M3 XPanded pridáva ďalších 149 nových a realistických bicích groove, takže zvyšuje celkový počet patternov na viac ako 670. Tieto profesionálne vyvinuté patterny možno využiť na vytvorenie stôp, hraním na klávesy s využitím vlastnosti RPPR (Realtime Pattern Play / Recording) alebo využiť pri živom hraní či komponovaní songu.

Dotykový displej TouchView

Aby toho nebolo málo, M3 XPanded je teraz vybavený farebným TouchView displejom. V režimoch Sequencer a Combi je každá stopa vybavená stupnicou dynamiky, takže ľahko a hneď vidíte, ktoré stopy hrajú a na ktoré hrá ktorý part. Knob a slidery na obrazovke je možné ovládať jednoduchým dotykom a pretiahnutím na správnu hodnotu - ako jednoducho ušetríte čas! Rovnako intuitívne sú operácie dotyk / posun aj na nových editačných stránkach.



Farebne kódované stupnice dynamiky.

M3 MUSIC WORKSTATION / Sampler

Tretí inkarnácia radu M

M3 symbolizuje tretiu generáciu pracovných staníc - workstation - značky Korg. Všetko začalo modelom M1, ktorý v roku 1988 predstavil úplne nový koncept takzvaných "hudobných pracovných staníc". Následne sa M1 stal najpredávanejším workstation všetkých čias, čo malo za následok rozšírenie modelovej rady o série T a O1 / W. Model Trinity prišiel s ďalším radom hudobných inovácií, vrátane dotykového displeja a nastaviteľných efektov, a stal sa tak predzvesťou veľúspešnej série TRITON.

Opätovná redefinice pojmu "workstation"

M3 ponúka početné inovácie, prevzaté z vlajkovej lode značky Korg, totiž z modelu OASYS. Medzi týmito funkciami nájdete nový EDS (Enhanced Definition Synthesis) zvukový generátor, ktorý vychádza z HD-1 dizajnu, ďalej druhú generáciu funkcie KARMA, alebo trebárs viacúčelové ovládacie rozhranie. Nemožno tiež opomenúť koncepciu "virtuálneho hardware", ktorá umožňuje ešte tesnejšiu spoluprácu s počítačovými hudobnými programami, funkciu Drum Track, alebo nový "Korg Komponent System" koncept, označujúci flexibilnú konštrukciu systému.

Rozšírený zvukový arzenál

M3 ponúka novo vyvinutý "EDS" systém generovania zvuku, ktorý využíva nový čipového dizajnu, ktorý bol vyprojektovaný súbežne s HD-1 enginom pre najvyšší model OASYS. Vďaka tomu u M3 plne oceníte 256 MB PCM zvukového materiálu, ktorý predstavuje skutočné "best of" z OASYS.

Expresívne a neuveriteľne detailný zvuk môžete obdivovať u 1.028 multisamplov, 1.606 samplov bicích, pri duálnych oscilátorov či pri stereo samplovanie.

Sekcia filtrov, jedna z najdôležitejších častí zvukotvorného procesu, dovoľuje využiť pre každý z oscilátorov súčasne až dva rezonančné filtre, tieto možno konfigurovať v sérii alebo paralelne. K dispozícii sú štyri typy filtra: low-pass, high-pass, band-pass, a band-Reject.

V sekcii zosilňovače nájdete všetky potrebné nastavenia, umožňujúce dotvárať najjemnejšie nuansy zvuku. Integrovaný trojpásmový EQ dovoľuje aj bez použitia efektov prispôsobiť zvuky vašim potrebám. Plus envelope generátory, routovanie moduláciou, nové AMS mixéry pre pokročilú editáciu - to všetko vo výsledku dovoľuje predtým nedosiahnuteľné výsledky.

Efekty

Sekcia efektov disponuje až piatich Insert efekty, dvoma Master efekty a jedným Total efektom. Vedľa najrôznejších variácií efektov chorus, flanger, phaser, delay a reverb nájdete medzi 170 typmi efektov aj dynamické efekty, ako sú kompresor a limiter, či efekty modelujúci najrôznejšie zosilňovače či ozvučné skrine. V ponuke ďalej nechýba napríklad ani Grain Shifter alebo Talking Modulator.

M3 sa vyznačuje profesionálnymi funkciami, z ktorých možno spomenúť napríklad možnosť pri duálnych LFO oscilátorov užívať rovnaký druh modulácie viacero efekty, alebo voľné routovanie audio vstupu na rôzne reťazca efektov, kedy je potom môžete opäť smerovať na individuálne výstupy, vďaka čomu možno M3 využívať aj ako 2-in/6-output efektový procesor.

Funky Drummer

No reviews

Produkty v rovnakej kategórii: 5

Product added to wishlist
Product added to compare.